open-navfaktor-logo
search
Značajna šteta
Menadžment hotela Pahuljica na Vlašiću o požaru: Najbitnije je da nije bilo povrijeđenih, uviđaj je u toku
Požar na hotelu Pahuljica na Vlašiću, koji je izbio sinoć, lokalizovan je u toku noći, a na objektu je, prema svemu sudeći, nastala velika šteta.
10.03.2023. u 12:02
get url
text

VEZANI TEKST - Požar zahvatio hotel na Vlašiću

Požar je brzo zahvatio krovnu konstrukciju i potkrovlje objekta, koje je u potpunosti uništeno, kao i donji spratovi. Iz mendžmenta su nam rekli da trenutno nemaju detaljne informacije i da je uviđaj u toku, a potom su se oglasili na Facebooku.

- Dragi naši gosti, prijatelji i partneri hotela "Pahuljica", te svi koji ste bili uz nas, nemili događaj koji se odvijao u noći devetog na deseti mart, požar koji je zahvatio dio hotela, napravio je izuzetnu materijalnu štetu, ali, što je najbitnije, nije bilo povrijeđenih i ugroženih gostiju ili uposlenika. Odmah po prijavi o požaru upućena je policijska patrola, te dvije vatrogasne ekipe koje su bile angažovane na gašenju požara uz naše hrabre radnike i kolege.

Posebno se želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u akciji gašenja, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Turbe i Bruneji, mještanima sa područja MZ Šišava, Mudrike i Vitovlje, te, naravno, i našim radnicima. Želimo se zahvaliti Općinskoj upravi Travnik, načelniku Kenanu Dautoviću, te svim institucijama iz Travnika i Srednjobosanskog kantona, koje su bile podrškom uz nas sinoć. Uprava hotela "Pahuljica", i pored značajne štete i snažnih emocija koje su obuzele čitav kolektiv, ima namjeru započeti u najkraćem roku restauraciju i saniranje nastale štete, kako bi hotel opet zasjao za svoje goste u još ljepšem izdanju – stoji u objavi na Facebook stranici hotela uz fotografiju Pahuljice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.