open-navfaktor-logo
search
Zahtjev Tužilaštva USK
Mladiću iz Bihaća koji je prijetio ponavljanjem masakra iz Beograda određen jednomjesečni pritvor
Općinski sud u Bihaću uvažio je zahtjev Tužilaštva USK i odredio jednomjesečni pritvor mladiću iz Bihaća koji je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će ponoviti scenarij koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mješovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao.
07.05.2023. u 12:20
get url
text

VEZANI TEKST - Maloljetnik iz Bihaća najavio masakr kao u Beogradu, policiji poznat od ranije, kažu sve je pod kontrolom

- Mi smo tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i sud je prihvatio zahtjev Tužilaštva USK. U ovome slučaju govorimo o ugrožavanju opće sigurnosti i prijetnjama po živote ljudi - kazao je kantonalni tužilac Ivan Macura, prenose nezavisne.com.

Nezavisne navode da se radi o Ajdinu Zuliću (18), koji je neposredno poslije masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu na društvenoj mreži Instagram objavio post u kojem je najavio kako će počiniti ubistvo učenika u nastavnika u spomenutoj bihaćkoj školi.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i izazvala uznemirenje javnosti, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji koja je Zulića potom privela.

Nešto kasnije, na mladićevom Instagram profilu pojavila se objava u kojoj se izvinio i naveo kako nije mislio ozbiljno. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.