open-navfaktor-logo
search
Bivši vojnik i paraolimpijac
Mladoženja na Tajlandu na svom vjenčanju ubio mladu i još troje ljudi i potom sebi presudio
Tajlandski parasportista i bivši vojnik je na dan svog vjenčanja ubio mladu i još troje ljudi, a zatim i sebi oduzeo život, javlja BBC.
27.11.2023. u 15:17
get url
text

Chaturong Suksuk (29) i Kanchana Pachunthuek (44) vjenčali su se u subotu na sjeveroistoku Tajlanda.

Svjedoci navode da je mladoženja naglo napustio svatove i vratio se s pištoljem te upucao svoju suprugu, njenu 62-godišnju majku i 38-godišnju sestru. Zalutali meci pogodili su dvoje gostiju koji su hitno prebačeni u bolnicu. Jedan od njih je preminuo. 

Tokom svadbe, gosti i rođaci su primijetili da je Chaturong, bivši vojnik i paraolimpijski sportista, izgledao ljutito nakon svađe sa svojom nevjestom "zbog nesigurnosti oko svog invaliditeta". 

Zatim je izjurio sa mjesta događaja do svog automobila i vratio se sa pištoljem kalibra 9 mm prije nego što je otvorio vatru, ubivši mladu, njenu 62-godišnju majku Kingthong Klajorho i njenu 38-godišnju sestru Korniku Manator.

Zalutali meci pogodili su još dvoje gostiju ubivši jednog od njih, Thong Nonkhunthoda, 50, i teško ranivši Bamrung Chaterarat, 28.

Chaturong - paraolimpijski atletičar koji je prošle godine osvojio srebro u plivanju na Para igrama ASEAN-a u Indoneziji - tada je stavio pištolj u usta i pucao.

Tijela su ležala na plesnom podiju kada je stigla ekipa hitne pomoći.

Policija je saopćila da je 11 metaka pronađeno na mjestu događaja, dok se na snimku vidi veći broj vreća za tijela poredane na travi i lokve krvi na mjestu događaja.

Iako tačan motiv tek treba da bude utvrđen, svjedoci su rekli lokalnim medijima da je svađa izazvana Chaturongovom nesigurnošću zbog njegovog invaliditeta.

Gosti su navodno rekli da se Chaturong, koji je "bio prilično pijan u to vrijeme", naljutio jer se bojao da bi ga njegova nova supruga mogla ostaviti zbog drugih muškaraca.

Policija je saopćila da je Chaturong bivši marinac koji je radio u pomorskoj bazi Sattahip u Chon Buriju.

Izgubio je desnu nogu nakon što ga je pregazio voz dok je bio na dužnosti.

Ovo masovno ubistvo dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je tajlandski premijer Srettha Thavisin potpisao naredbu o prestanku izdavanja dozvola za oružje na godinu dana u pokušaju da suzbije nasilje u zemlji.

Zvaničnik je obećao da će pooštriti kontrolu nad oružjem na Tajlandu, koji ima jednu od najvećih stopa posjedovanja oružja i ubistava oružjem u Aziji, nakon šokantne pucnjave u tržnom centru u kojoj je napadač tinejdžer otvorio vatru na kupce u tržnom centru u Bangkoku u oktobru ove godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.