open-navfaktor-logo
search
fmt
Mobilna aplikacija za cijene goriva u FBiH
Mobilna aplikacija FMT FBiH oil info direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima
26.06.2019. u 10:43
get url
text

Federalno ministarstvo trgovine izradilo je poseban sistem o cijenama motornih goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH, a projekt obuhvata i mobilnu aplikaciju.

 - Federalno ministarstvo trgovine (FMT) je u cilju unapređenja i olakšanja poslovanja privrednih subjekata u martu ove godine uspostavilo elektronski sistem vođenja evidencija: eOPC.fmt.gov.ba, odnosno obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH. Nastavak procesa digitalizacije u oblasti obavještavanja o promjeni cijena u Ministarstvu okončan je izradom mobilne aplikacije, koja je nadgradnja već postojeće web aplikacije – kazali su za Fenu u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

Mobilna aplikacija FMT FBiH oil info direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Građani na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije resorno ministarstvo, odnosno Federalno ministarstvo trgovine i Vlada Federacije BiH. 

Iz Federalnog ministarstva trgovine su najavili da 28. juna u zgradi Vlade Federacije u Mostaru organizuju press konferenciju na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.