open-navfaktor-logo
search
Hapšenje u Goraždu
Monter centralnog grijanja postavljao kamere u ženske toalete, sve otkriveno slučajno
Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona provodi istragu protiv 42-godišnjeg A. Č. iz Goražda, koji se sumnjiči za neovlašteno optičko snimanje prostorija, tačnije toaleta u najmanje dvije kompanije i u jednoj privatnoj kući u tom gradu.
18.08.2023. u 11:39
get url
text

Uređaj za snimanje sllučajno je pronašla radnica koja radi na održavanju čistoće u jednoj od firmi, koja je to prijavila rukovodiocu, nakon čega je sve prijavljeno policiji.

Iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona saopćeno je da je zbog ovog krivičnog djela Odjel kriminalističke policije jučer uhapsio muškarca iz Goražda, te da su, uz saglasnost kantonalnog tužioca i na osnovu naredbe sudije za predhodni postupak Općinskog suda Goražde, pretresli objekat, kao i prostorije koje koristi osumnjičeni.

U pretresu su pronađeni određeni predmeti koji će biti vještačeni u narednom periodu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je priveden u prostorije Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, gdje je zadržan u pritvoru 24 sata.

Glavni kantonalni tužilac BPK Predrag Golubović kazao je za RTVBPK da Tužilaštvo za osumnjičenog nije tražilo pritvor, budući da su u pretresima pronađeni materijalni dokazi, a da je osumnjičeni u prisustvu branioca, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.

Tužilac je kazao i da je osumnjičeni u izjavi naveo kako snimke koji su nastali prilikom neovlaštenog snimanja nikome drugom nije učinio dostupnim.

Izuzeti su njegovi telefoni i laptopi, a zasad je utvrđeno da su kamere bile postavljene u ženskim toaletima u dvije firme i u jednoj privatnoj kući.

Uhapšeni muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, radio u jednoj privatnoj firmi, kao i privatno kao monter centralnog grijanja.

Oprema koju je koristio su bile uglavnom jeftine, lako dostupne kamere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.