open-navfaktor-logo
search
Uhapšena je
Mostarka (24) krala građevinski materijal
U Mostaru je jučer uhapšena 24-godišnjakinja iz tog grada zbog krađe aluminijskih profila i raznog građevinskog materijala koji je stajao s vanjske strane objekta u TC Plazza.
22.02.2024. u 10:11
get url
text

Policijskoj upravi Mostar u srijedu oko 14 sati obratio se radnik TC Plazza koji se nalazi na Bišću Polju i prijavio kako im je ukradena veća količina građevinskog metalnog materijala, koji je stajao neograđen s vanjske strane objekta.

Na mjesto događaj izašli su pripadnici policije te je utvrđeno da je nepoznata osoba ukrala neutvrđenu količinu aluminijskih profila, dva bunta bodljikave žice, kade za klimu te razni građevinski materijal. Pregledom videonadzora utvrđeno je da je krađu izvršila nepoznata žena.

Obilaskom terena te operativnim radom pripadnici policije su u napuštenoj nekadašnjoj Fabrici duhana Mostar pronašli većinu ukradenih stvari, kao i počinitelja, a radi se o E. I. (2000) iz Mostara.

Ona je uhapšena i bit će predata Odjelu krim-policije na daljnje postupanje, a pronađene stvari su vraćene vlasniku TC Plazza, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.