open-navfaktor-logo
search
U četvrtak, 2. novembra
MUP i Tužilaštvo TK javnosti će otkriti sve detalje istrage o masakru u Gradačcu
Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u četvrtak, 2. novembra, prezentirat će pribavljene dokaze i koje su istražne radnje poduzete u slučaju masakra kojeg je 11. augusta u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović.
30.10.2023. u 13:21
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je monstrum iz Gradačca: Međunarodne potjernice, hapšenja zbog droge, nasilje...

Medijima će se obratiti glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

- U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentirati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon spomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman - saopćeno je iz Tužilaštva TK. 

Trostruki ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović svoj krvavi pohod 11. augusta započeo je ubistvom nevjenčane supruge Nizame Hećimović. Snimak ubistva nesretne žene objavio je na Instagramu. Nakon toga nastavio je ubijati. 

Na meti su se našli otac i sin Đengiz i Denis Onder, a pucao je i u njihovu suprugu i majku Harisu, koja je tada teško povrijeđena. 

Sulejmanović je potom izvršio samoubistvo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.