open-navfaktor-logo
search
Predat SPS-u
MUP KS: Uhapšeni Marokanac ne može se dovesti u vezu s ubistvom u Otesu
Marokanac koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Jasmin Berović u Otesu, ne može se dovesti u vezi s ovim događajem, saopćio je MUP KS.
20.11.2020. u 16:35
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšen migrant koji se sumnjiči za ubistvo na Ilidži

- Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Advokat Hichama Aglarasa Mirsad Crnovršanin kazao je da u cilju njegove zaštite, kao i zaštite istrage koja je u toku, ne može otkrivati više od onoga što je saopćila policija.

- Nakon izvršenih provjera on se nije mogao dovesti u vezu sa slučajem, a policija radi dalje na rasvjetljavanju tog slučaja - kazao je Crnovršanin.

S obzirom na to da je Aglaras na uvjetnoj slobodi, budući da je osuđen zbog posjedovanja narkotika, Crnovršanin je pojasnio da se ta presuda neće opozvati, jer on u ovom trenutku nema status osobe osumnjičene za krivično djelo.

- Predat je Službi za poslove sa strancima. Radi se o čisto administartivnom postupku - pojasnio je advokat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.