open-navfaktor-logo
search
Hitno primljen na KUM
Muris Gadžun pušten iz bolnice nakon što mu je pozlilo na ročištu u Kantonalnom sudu
Muris Gadžun, otac preminule dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon opservacije u Klinici urgentne medicine (KUM) KCUS-a pušten je kući, saznaje Faktor. 
08.02.2024. u 20:04
get url
text

VEZANI TEKST - Dženin otac prije nego što mu je pozlilo u sudnici: Brzom poštom dobili smo njenu dekicu, čizmice, cucu...

On je danas, hitno primljen na KUM, nakon što mu je pozlilo prilikom svjedočenja pred Kantonalnim sudom tokom suđenja ljekarima optuženim da su skrivili smrt njegove kćerke, te je u Sud pozvana Hitna pomoć. 

Kako smo ranije objavili, prilikom unakrsnog ispitivanja od odbrane optuženog Suada Rožajca, Gadžun je kazao kako se ne osjeća dobro, te se uhvatio za prsa, kazavši da ga nešto guši. 

Kako saznajemo, nakon što mu je stanje stabilizirano na KUM-u, pušten je oko 16 sati, uz naredbu ljekara da se na svaku bol odmah javi u Hitnu pomoć.

Porodici je rečeno da se ne može znati kako bi mogao reagirati na eventualne buduće stresove. 

Za smrt djevojčice Džene Gadžun optuženi su anesteziolog Suad Rožajac, koji se tereti za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, te doktorice Nina Jovanović i Jasmina Halimić - Alajbegović, oftalmolozi, a koje se trerete za zloupotrebu položaja.  

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.