open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u MUP-u BPK
Muškarac u Goraždu se ubio iz pištolja
Muškarac (1992) jutros je u Goraždu izvršio samoubistvo iz pištolja, potvrđeno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosansko-podrinjskog kantona.
08.05.2023. u 12:40
get url
text

Resorni ministar Nusret Hubjer naglasio je da je uviđajem utvrđeno da se radi o samoubistvu.

- Jutros iza osam sati prijavljen je slučaj samoubistva muškarca u ulici Ferida Dizdarevića - Grad Goražde. Od uviđajne ekipe koju je ovlastio dežurni kantonalni tužilac konstatovano je da je riječ o samoubistvu - naveo je Hubjer.

Dežurni kantonalni tužilac konstatovao je da nema elemenata krivičnog djela te da nema potrebe za vršenjem obdukcije.

U kontekstu ovog i niza tragičnih događaja u susjednoj Srbiji, ali i BiH koji su uzrokovani upotrebom vatrenom oružja, ministar Hubjer naglasio je da i MUP BPK Goražde poduzima pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti.

- Uprava policije MUP-a BPK je od 5. maja pojačala aktivnosti prema vlasnicima oružja na osnovu Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, da se prioritetno provjeravaju sve kase i sefovi u kojima se sigurno odlaže oružje. Mi ćemo poduzeti sve mjere iz svojih nadležnosti radi očuvanja stepena sigurnosti u našem kantonu, a ovom prilikom pozivam sve nosioce dozvola za oružje da isto čuvaju u skladu sa propisima iz ove oblasti - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

On je također pozvao sve građane da, ukoliko imaju bilo kakvih saznanja da određene osobe posjeduju ilegalno oružje, tu informaciju prijave nadležnoj policijskoj upravi.

- U svjetlu posljednjih tragičnih dešavanja posebno u susjednoj državi, razumijemo uznemirenost javnosti ali nema razloga za paniku. I MUP BPK Goražde će posebno podići nivo sigurnosti oko obrazovnih, kulturnih i sportskih ustanova i objekata, a građane molimo za razumijevanje i saradnju - kazao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.