open-navfaktor-logo
search
Akcija Bonus
Na gradskom mezarju u Trebinju policija pronašla 260 grama marihuane i dvije vage
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su jučer završili operativnu akciju kodnog naziva "Bonus" u kojoj su ukupno oduzeli 314,7 grama kokaina, 259,9 grama marihuane, 4,5 ml ulja kanabisa, tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilne telefone i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. 
01.02.2024. u 08:15
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Trebinje, akcija se sprovodila od 25. decembra 2023. do jučer i bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga. Policajci su jučer pretresli kuću, okućnicu, pomoćne prostorije i putničkog automobila koje koristi osoba inicijala Ž. I. kod koga je pronađeno i privremeno oduzeto 4,5 ml ulja kanabisa.

Također, pretraženo je gradsko mezarje u kome je radnjom uviđaja izuzeto 259,9 grama marihuane i dvije vage za precizno mjerenje. Policijski službenici su, također, pretresli dvije lokacije u općini Bileća koje koristi osoba inicijala R. I. kod koga nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

U okviru akcije, tri osobe su uhapšene i dokumentovana su tri krivična djela - neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju policijski službenici će podnjeti četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri osobe, saopćila je PU Trebinje. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.