open-navfaktor-logo
search
Vrijednost 250.000 eura
Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška otkriveno 110 kg skanka
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška danas je spriječeno krijumčarenje 110 kilograma opojne droge "skank", namijenjene evropskom tržištu, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 250.000 eura.
13.12.2020. u 10:36
get url
text

U operativnoj akciji Granične policije BiH kodnog naziva "Diablo", provedenoj pod nadzorom Tužilaštva BiH, droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), saopćeno je iz Granične policije BiH.

-Uprkos svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala, te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj saradnji - kazao je izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.