open-navfaktor-logo
search
Paljevina u Sarajevu
Na Kromolju izgorio golf Dade Džafića, oštećena još dva vozila
U sarajevskom naselju kromolj sinoć je došlo do požara na vozilu golf 7, vlasništvo A. Dž., a koji, kako saznajemo, koristi kontroverzni muzičar Danijel Dado Džafić. Vozilo je u požaru potpuno uništeno.
21.02.2024. u 13:39
get url
text

Osim njegovog vozila, u požaru su oštećena još dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, a šteta je načinjena i na objektu fasade na adresi Kromolj 24. 

Prema informacijama iz MUP-a KS, požar je prijavljen u 21.50 sati Policijskoj upravi Centar.

- Došlo je do požara na tri putnička motorna vozila. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Satrajevo, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opće opasnosti - naveli su iz MUP-a KS, iz čega se da zaključiti da se radi o namjernoj paljevini u ovom slučaju. 

Dodali su da su uviđaj obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite.

Danijelu Džafiću i ranije su gorjeli skupocjeni automobili, a u septembru 2020. godine nepoznata osoba pucala je iz vatrenog oružja na njega i njegovu suprugu, koja je u to vrijeme bila u drugom stanju. 

Također, privođen je u akciji "Raptor" u novembru 2022. godine, a u predmetu povezanom sa dokazima iz Sky i Anom aplikacije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.