open-navfaktor-logo
search
Inspektori u akciji
Na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca zapečaćeno sedam objekata
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Mostar 10. novembra 2022. godine, izvršili su 40 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.  
11.11.2022. u 13:30
get url
text

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su sedam neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnih kasa i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 53.700 maraka, navodi se u saopćenju Porezne uprave Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.