open-navfaktor-logo
search
Optužnica
Na prevaru ušli u kuću, vlasniku istrgli lovačku pušku pa ukrali 6.600 KM
Lazareviću i Kovačeviću stavljeno je na teret da su 23. juna po prethodom dogovoru, kako bi pribavili protivpravnu imovinsku korist, na naročito drzak način iz kuće C. P. u Čađavcu ukrali najmanje 6.600 KM
10.10.2018. u 09:12
get url
text
Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Dalibora Lazarevića i Muharema Kovačevića koja ih tereti da su prije tri mjeseca iz kuće P. C. u naselju Čađavac kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Lazareviću i Kovačeviću stavljeno je na teret da su 23. juna po prethodom dogovoru i s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi na naročito drzak način iz kuće C. P. u Čađavcu ukrali najmanje 6.600 KM.

Prema navodima optužnice, oni su znali da C. P., kojeg su od ranije poznavali, u kući drži novac, te na prevaru ušli u unutra. Nakon što ih je on pokušao istjerati iz kuće, optuženi su mu iz ruku istrgnuli lovačku pušku, a novac pronašli i oduzeli.

- Njih dvojica optuženi su za krivično djelo teška krađa. Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca - kazali su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.