open-navfaktor-logo
search
Našli im oružje i fantomku
Naoružani upali na pumpu na Stupu i opljačkali je, ubrzo uhapšeni
Sarajevska policija uhapsila je jutros dvojicu starih policijskih znanaca nedugo nakon što su naoružani upali na benzinsku pumpu "Hifa Petrol" u ulici Džemala Bijedića na Stupu i opljačkali radnike.
22.03.2021. u 09:59
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a KS, Peta PU je protekle noći, u 1.55 sati, obaviještena da su dvije nepoznate osobe, maskirane i uz prijetnju pištoljem, od radnika oteli novac od pazara.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, istog dana u 2.38 sati, policijski službenici su u ulici Munira Gavrankapetanovića, pronašli i lišili slobode E. H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a u 3.05 sati u ulici Stupska, slobode je lišen A. S., rođen 1999.godine u Sarajevu - kazali su izpolicije.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Edin H. i Almir S. obojica odranije dobro poznati policiji po istim ili sličnim krivičniim djelima.

Kod Edina su prilikom pretresa policajci pronašli i oduzeli pištolj, ukradeni novac, kao i kapu fantomku.

- Obaviješten je dežurni tužilac. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a nad uhapšenima se nastavlja kriminalistička obrada - kazali su nam iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.