open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud
Napravili najveću laboratoriju za uzgoj marihuane u RS-u: Šeraniću, Đajiću i Trniniću 15 i po godina zatvora
Vrhovni sud RS-a donio je pravosnažnu presudu u predmetu "Unikat" kojom su Sanel Šeranić, Dean Đajić i Danijel Trninić osuđeni na ukupno 15 i po godina zatvora zbog uzgoja i trgovine marihaunom.
23.02.2021. u 12:57
get url
text

Kako nam je potvrđeno u ovom sudu, odbijene su žalbe i potrđena prvostepena presuda koju je u julu prošle godine donio Okružni sud u Banjoj Luci.

Šeranić je osuđen na šest i po, Trninić na pet i po, a osim nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, osuđeni su i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, dok je Đajić dobio tri i po godine zatvora.

Njih trojica su uhapšeni u akciji "Unikat" u julu 2019. godine, a kada je otkrivena najveća laboratorija za proizvodnju marihuane ikada napravljena u ovom entitetu.

Optužnica ih je teretila da su od februara do jula 2019. godine uzgajali narkotike u hali u Trnu kod Laktaša, gdje su instalirali specijalnu laboratoriju.

Uzgojili su 756 stabljika indijske konoplje, veličine između 120 do 210 centimetara, a u laboratoriji je pronađeno još 756 saksija za uzgoj droge, te oko 1,8 kilograma marihuane u vrećicama.

Akcija "Unikat" realizovana je 15. jula 2019. godine, a spomenuta trojka je zatečena u hali u Trnu kako pripremaju marihuanu za sušenje.

Osim droge, policija je od uhapšenih oduzela i oko 70.000 КM u raznim valutama, a pronađena je automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti.

Zajedno sa spomenutom trojkom, bio je optužen i Nenad Dragišić (30) koji je s tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, te je osuđen je na tri godine i 10 mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.