open-navfaktor-logo
search
Mostar i Visoko
Nastavak akcije "Meta": FUP uhapsio još dvije osobe, zaplijenjeno oružje i 20.000 KM
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku operativno-taktičke akcije "Meta", a pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, slobode lišili osobu inicijala E. K. (1984) iz Visokog.
12.05.2022. u 17:25
get url
text

Ova osoba se sumnjiči da je u dužem periodu vršila nabavku, uzgoj i prodaju droge na području ZDK.

VEZANI TEKST - Policija pretresa 39 lokacija u Zenici, Visokom, Mostaru i Širokom Brijegu, traga se za 32 osobe

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici FUP-a izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje spomenuta osoba koristi te je pronađeno vatreno oružje, mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 20.000 KM, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Istovremeno, u prostorijama koje ta osoba koristi pronađeni su i aparati za igre na sreću, te je na lice mjesta pozvana poreska inspekcija u nadlaženo postupanje.

Policijski službenici FUP-a su u okviru iste akcije, a zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela odavanja službene tajne, slobode lišili i osobu inicijala D. B. (1978) iz Mostara, te izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine koje ta osoba koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu. Prilikom pretresa su pronašli laptop, telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osobe lišene slobode su predane MUP-u ZDK radi dalje predaje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.