open-navfaktor-logo
search
U saradnji sa Vladom FBiH
Nastavak kreditne linije Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke
Union banka d.d. Sarajevo sa velikim zadovoljstvom najavljuje kreditnu liniju Stambeni krediti za mlade i u 2023. godini, koju u saradnji sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine realizira šestu godinu zaredom.
14.04.2023. u 12:39
get url
text
Union banka
Union banka

Stambeni krediti za mlade će se plasirati sa rokom otplate do 25 godina i maksimalnim iznosom do 250.000 KM, te kao i ranijih godina po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,99 posto na godišnjem nivou, fiksnom do kraja otplate kredita. I dalje je aktuelna dodatna pogodnost u vidu umanjenja kamatne stope za novorođenu i/ili usvojenu djecu od dana podnošenja zahtjeva za kredit, pa tako oni parovi koji u otplatnom periodu dobiju troje djece mogu ostvariti kamatnu stopu i do 2,39 posto. Više informacija o stambenim kreditima za mlade i početku realizacije kreditne linije zainteresovani mogu potražiti na web stranici www.unionbank.ba ili u poslovnicama Union banke.

Pored ove izuzetne ponude, Union banka je kao i prethodnih godina nastavila sa snažnim rastom u svim bitnim segmentima poslovanja. U 2022. godini ostvaren je rast kreditnog portfolija od 18,7 posto što predstavlja najveći rast iz redovnog poslovanja na bankarskom tržištu. Učešće nekvalitetnih kredita u ukupnom kreditnom portfoliju Banke, kao jednog od bitnih pokazatelja stabilnog poslovanja, na kraju 2022. godine iznosi 1,44 posto, što je značajno bolje od prosjeka bankarskog tržišta u našoj zemlji i rezultat je adekvatnog upravljanja rizicima.

Union banka d.d. Sarajevo je jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu čiji poslovni model nije usmjeren ka maksimiziranju dobiti, već je ista u funkciji razvoja i mogućnosti pružanja što povoljnijih uslova kreditiranja i bankarskih usluga putem kojih se doprinosi razvoju domaće privrede i stvaranju boljih uslova života za građane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.