open-navfaktor-logo
search
Bijele Vode
Nesretan slučaj: Poginuo radnik u fabrici vode
Došli su majstori da je poprave i da pokrenu mašinu koja se iznenada pomjerila u stranu i gusjenica je uhvatila našeg nesretnog Zaima, kaže Alagić
27.10.2019. u 19:37
get url
text

Od povreda zadobijenih tokom nesretnog slučaja koji se dogodio danas oko 13 sati u fabrici vode na Bijelim Vodama u općini Pale u FBiH, u Kantonalnoj bolnici Goražde preminuo je Zaim Kanlić.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Nedim Alagić Peda, vlasnik fabrike vode i turističkog kompleksa "Bijele vode".

- Nesreća se dogodila oko 13 sati dok je Zaim pomagao u popravci mašine za snijeg. Ta mašina je duže vremena stajala pokvarena. Došli su majstori da je poprave i da pokrenu mašinu koja se iznenada pomjerila u stranu i gusjenica je uhvatila našeg nesretnog Zaima. Još ne možemo vjerovati šta se desilo – kaže Alagić koji je doda da je Kanlić kod njega radio pet godina.

Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde obavljaju uviđaj u Bijelim Vodama.

Alagić: Još ne možemo vjerovati šta se desilo

Prema riječima kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, danas oko 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo u Kantonalnoj bolnici Goražde.   

 "Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su da ga poprave. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu gdje je preminuo usljed povreda” - kazao je Bilajac.

 Dodao je da Tužilaštvo BPK isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju.  

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.