open-navfaktor-logo
search
Pronašla ga policija
Nestao u januaru: Brazilski glumac brutalno ubijen i zakopan u kovčegu, pronađen sa žicom oko vrata
Jefferson Machado, brazilski glumac TV serija, koji je nestao u januaru, pronađen je mrtav u Rio de Žaneiru, piše Daily Mail.
26.05.2023. u 17:51
get url
text

Tijelo Machada, pronađeno je u ponedjeljak, a bilo je vezano i ugurano u drveni kovčeg koji je bio zakopan ispod betonskog poda u kvartu Campo Grande u zapadnom dijelu Rio de Žaneira, saopćila je policija, prenosi Daily Mail

Vlasti su u srijedu uspjele potvrditi tijelo 44-godišnjaka putem otisaka prstiju.

Imovina gdje je pronađen pripada ženi koja je rekla policiji da je iznajmila pomoćni objekat muškarcu kojeg je policija identifikovala kao osumnjičenog, ali nije navela njegovo ime, prenio je brazilski list G1.

Vjeruje se da je Machado, koji je živio u Rio de Janeiru, poznavao osobu koja je iznajmila imanje na kojem je pronađeno njegovo tijelo.

- Jeffersona su hladno i brutalno ubili zavidni, zli i, naravno, beskrupulozni ljudi - napisala je Cintia Hilsendeger, prijateljica porodice na Instagram nalogu glumca.

Machadov posljednji glumački posao bio je u seriji Record TV "Reis" 2022. godine. Nije viđen od 27. januara, a zvanično je proglašen nestalim 9. februara.

Policijski video prikazuje trenutak kada su policajci iskopali drveni kovčeg u kojem su bili ostaci nestalog glumca.

Machado je imao vezane ruke i metalnu žicu omotanu oko vrata, otkrio je porodični advokat Jairo Malgahães, prenosi brazilska novinska agencija G1.

- Ovaj detalj sugerira da je bio meta davljenja, ali još uvijek čekamo izvještaj s uzrokom smrti - rekao je.

Malgahães je rekao da je Machadovo tijelo u stanju raspadanja i da ima tragove tečnosti koja je prolivena po njemu kako bi se umanjio neprijatan miris.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.