open-navfaktor-logo
search
Pune ruke posla
Niz hapšenja na graničnom pojasu BiH: Krijumačerenje migranata, potrage zbog odlaska u zatvor...
Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška kučer su uhapsili dva bh. državljanina nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 12 muškaraca afroazijskog porijekla.
10.05.2021. u 18:01
get url
text

Krijumčarenje je spriječeno u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, o ovome je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su prema njegovoj naredbi privremeno oduzeti mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama i drugi dokazni materijali.

- Protiv dvojice bh. državljana, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba". Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima su izjavili da dolaze iz Bangladeša i Pakistana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima - navedeno je u saopćenju.

Iz Granične policije BiH su istakli i da su proteklih dana izvršili hapšenja nekoliko osoba koje su potraživali sudovi zbog izdržavanja kazne zatvora.

Službenici JGP Zvornik jučer su tako uhaprili D. I. (1992.), državljanina BiH, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Berlina, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su M. P. (1993.), za kojim je Općinski sud u Tuzli raspisao potragu radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici JGP Trebinje, 8. maja 2021. na ulasku u našu zemlju na prijelazu Zupci, luhapsili su i S. M. (1978.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Isti dan su, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, uhapsili M. S. (1961.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

- Službenici JGP Orašje, 8. maja 2021., lišili su slobode M. T. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina - navedeno je u današnjem saopćenju iz Granične policije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.