open-navfaktor-logo
search
Zvanične informacije
Novi detalji: Sarajevska policija traga za tri osobe zbog ubistva Kenina Lukača
Sarajevska policija traga za tri osobe koje se dovode u vezu sa sinoćnjim ubistvom Kenina Lukača (1994) u naselju Pofalići. 
21.01.2022. u 12:00
get url
text

VEZANI TEKST - U pucnjavi na Pofalićima ubijen najbolji drug nedavno ubijenog Mehmeda Ramića

Kako je zvanično saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, "operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti dvije NN osobe i A. M. rođen 1987. godine iz Sarajeva, za kojim je raspisana potraga".

Treća PU jučer je u 16.50 sati obaviještena da je u ulici Ruđera Boškovića, područje Općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su u ovoj ulici zatekli tijelo lica K. L. rođen 1994. godine iz Sarajeva, čiju je smrt na mjestu događaja konstatovao ljekar ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.  

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem kojeg su obavilipolicijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka medicinske struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti u vezi s izvršenjem navedenog krivičnog djela, identifikacijom i pronalaskom izvršilaca.

Lukač je bio najbolji prijatelj Mehmeda Ramića Meše, koji je nedavno ubijen u sačekuši na raskrsnici u naselju Pofalići. Ubistvo se dogodilo ispred porodične kuće ranije ubijenog Ramića.

Komšije su rekle da se čulo najmanje šest pucnjeva iz vatrenog oružja, a da su počinioci pobjegli sa dva vozila. Navodno su u pitanju bili "golf 4" i "golf 6".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.