open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Novi slučajevi trovanja gaziranim pićima, šta je pio mladić koji je sinoć završio u KBC Zagreb
Saznalo se i iza četvrti slučaj trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj. Posljednji pacijent javio se u KBC Zagreb i on je treći slučaj za koji se zna u glavnom gradu Hrvatske.  
08.11.2023. u 09:04
get url
text
Trovanje gaziranim pićima, Hrvatska
Trovanje gaziranim pićima, Hrvatska

Prvi pacijent, od kojeg je cijela priča i počela, i dalje se nalazi u bolnici u Rijeci. Da je i četvrti pacijent zaprimljen zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je načelnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi se u cijeli slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš rekao je jutros za N1 kako je danas "nešto više pacijenata".

- Još ih je nekoliko, svi su lakše ozlijeđeni, kod mnogih je upitno radi li se o hemijskoj ozljedi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. U ovom trenutku situacija je pod kontrolom - kazao je i poručio:

- Moramo biti opreznim ali ne treba sijati paniku.

Nakon sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Sumnja u trovanje gaziranim pićem iz automata prijavljena je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu Fizike. Zbog toga je na fakultet došla i policija.

Mladić u dobi od 19 godina završio je s teškim ozljedama jednjaka i želuca na hitnom prijemu KBC-a Rijeka nakon što je u jednom riječkom ugostiteljskom objektu ispio bezalkoholno piće.

Iako se to dogodilo u subotu, niko od nadležnih nije reagirao do jučer, nakon medijskih upita, a putem društvenih mreža stvorila se rijetko viđena panika.

Kako Jutarnji doznaje iz KBC-a Zagreb, sinoć se u tu ustanovu javila još jedna muška osoba.

Postavljena je sumnja da je došlo do trovanja. Kako smo doznali iz bolnice, muškarac je u kafiću pio Romerquelle.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.