open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva
Obdukcija otkrila strašne detelje: Djevojka izudarana, davljena i bačena u rijeku
Uz žrtvu je pronađen i njen mobitel, koji je u funkciji i poslat je na vještačenje. Istražitelji se nadaju da bi taj predmet mogao biti od velike koristi u rasvjetljavanju okolnosti pod kojima se dogodio ovaj svirepi zločin
08.10.2019. u 13:45
get url
text

Obdukcije tijela Lane Bijedić (19), čije je tijelo preksinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencima kod Ljubuškog, pokazala je da je djevojka mučki ubijena.

- Postoji više tragova udaraca, posebno u predjelu glave, kao i tragovi davljenja, nakon čega je žrtva bačena u vodu. U plućima se nalazila krv pomiješana sa vodom, a na rukama su pronađene odbrambene povrede - potvrdio je za Faktor kantonalni tužilac Josip Aničić.

Tužilac je dodao da je uz žrtvu pronađen i njen mobitel, koji je u funkciji i poslat je na vještačenje.

Istražitelji se nadaju da bi taj predmet mogao biti od velike koristi u rasvjetljavanju okolnosti pod kojima se dogodio ovaj svirepi zločin.

I dalje je potpuna misterija otkud se ubijena našla na ovoj lokaciji, kao i motiv zločina. Policija prikuplja tragove i informacije, ali ništa još ne upućuje na konkretnog počinioca.
Stoga su iz policije još jučer apelovali na građane da ukoliko imaju korisne informacije, pomognu u rasvjetljavanju ovog misterioznog slučaja.

Kako saznajemo, u blizini nisu pronađeni tragovi vozila, a nema ni svjedoka. Jedino su u krugu od nekih 10-ak metara od mjesta gdje je nađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu pronađeni tragovi borbe, koji su odmah ukazivali na nasilnu smrt, a što je nakon uviđaja i potvrđeno.

Lana je prekjučer oko 14 sati izašla iz kuće da prošeta, a u 17 sati je, prema pričanju poznanika, trebala ići na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet. Majka ju je zvala na mobilni telefon, jer se nije vratila u dogovoreno vrijeme. Majci je, navodno, rekla da ide na kafu s prijateljicom, ali je ta prijateljica negirala da su se išta dogovarale. Ona je, kako saznajemo, saslušana u policiji na te okolnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.