open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Objavljen snimak upada specijalaca: Policija traži Šeraka i Hodžića zbog sumnje da su oteli i tukli muškarca
Sarajevska policija traga za Adnanom Šerakom i Suvadom Hodžićem zbog sumnje da su Amara G. iz Sarajeva oteli, zatočili u kući i tukli.
01.08.2022. u 10:27
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, oni su ga u subotu popodne namamili u Hodžićevu kuću u naselju Švrakino Selo, gdje su ga tukli i ostavili vezanog.

On se uspio osloboditi i preko balkona kuće pobjeći, nakon čega je alarmirao policiju.

U kuću su upali specijalci, ali je dvojac već bio pobjegao "golfom" u vlasništvu muškarca kojeg su oteli, a koji je, kako saznajemo, naknadno pronađen.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da tragaju za dvije osobe koje sumnjiče za razbojništvo, protivpravno lišenje slobode i nanošenje lakših tjelesnih povreda, te da rade na rasvjetljavanju okolnosti ovog događaja.

Adnan Šerak i Suvad Hodžić poznati su i odranije po raznim krivičnim djelima.

VEZANI TEKST - Adnan Šerak ostaje u sarajevskom KPZ-u, tvrdi da mu je u Zenici ugrožen život

Šerak je, između ostalog, nepravosnažno osuđen na sedam godina robije po optužnici da je za vrijeme izdržavanja kazne zatvora za pokušaj ubistva, u KPZ-u Zenica nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Budući da ta kazna još nikad nije postala pravosnažna, on se našao na slobodi nakon što je 14. marta ove godine izdržao kaznu za pokušaj ubistva zbog koje se prvobitno našao u zatvoru. Između ostalog, osuđen je nakon što je u kafiću Škorpion na Grbavici ranio konobara. Meta mu je tada bio vlasnik kafića Amar Šljivo.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja sa kojeg se nije vratio. Nakon nešto više od mjesec bjekstva pronađen je i uhapšen u Sarajevu, te je vraćen u zatvor.

Također, 2012. godine je puštan na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi. I tada je bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor, uz ukidanje vanzavodskih pogodnosti.

S druge strane, Suvad Hodžić je poznat kao učesnik pucnjave iz 2012. godine kada je na Alipašinom Polju ranjen Edis Bunar, također višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Na društvenim mrežama objavljen je i snimak upada specijalaca u kuću u Švrakinom Selu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.