open-navfaktor-logo
search
Krstarećim projektilima
Objavljeni snimci eksplozije: Ukrajina tvrdi da je uništila ruski desantni brod na Krimu
Ukrajinske zračne snage saopćile su u utorak da su uništile veliki ruski desantni brod stacioniran u vodama Krima, nakon što je guverner Krima kojeg je postavila Rusija rekao da je napad Kijeva izazvao požar u luci Feodosiji, prenosi Reuters.
26.12.2023. u 08:17
get url
text

- A flota u Rusiji je sve manja i manja! Hvala pilotima Ratnog zrakoplovstva i svima koji su bili uključeni u filigranski rad! - objavio je komandant ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mykola Oleshchuk u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, bez pružanja dokaza.

U odvojenom saopćenju, ukrajinske zračne snage su, također bez pružanja dokaza, saopćile da su njihovi piloti napali Feodosiju oko 02.30 krstarećim projektilima, uništivši brod Novočerkask ruske Crnomorske flote.

Izvještaj nije mogao biti nezavisno provjeren, a iz Rusije nije bilo komentara o navodnom uništenju broda. Nije odmah poznato koje je rakete Ukrajina navodno koristila i koliko njih.

Ranije u utorak, Sergej Aksjonov, guverner Krima kojeg je postavila Rusija, rekao je samo da je ukrajinski napad rezultirao požarom u gradskoj luci koji je odmah suzbijen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.