open-navfaktor-logo
search
Odlučio Sud u Ljubuškom
Odbijena žalba Tužilaštva: Denis Buntić, kojeg je supruga prijavila za nasilje, ostaje na slobodi
Općinski sud Ljubuški ponovo je odbio žalbu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona koje je predložilo određivanje pritvora bivšem reprezentativca Hrvatske Denisu Buntiću kojeg tereti za porodično nasilje i posjedovanje oružja.
05.10.2023. u 15:12
get url
text

Vanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom donijelo je 3. oktobra rješenje kojim se odbija žalba Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg te rješenje sudije za prethodni postupak tog suda od 29. septembra potvrdilou potpunosti.

Iz Kantonanog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona podsjetili su da, nakon što je Vanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo žalbu Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom predmet vratilo sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje.

- Sudija za prethodni postupak je ponovno 29. septembra donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužilaštva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D. B. protiv kojeg se vodi istraga zbog osnova sumnje da bi u stjecaju počinio krivično djelo nasilje u porodici i krivično djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari - naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Na to rješenje je Kantonalno tužilaštvo 2. oktobra uložilo ponovno žalbu zbog bitnih povreda krivičnog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

- Zatraženo je da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sudiji na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor. Prema prijedlogu Tužilaštva razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret - naveli su iz Kantonalnog tužilaštva ZHK.

Iz Tužilaštva ističu da će nastaviti s intenzivnim radom u ovom predmetu.

Bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Denisa Buntića supruga Klara Buntić je prijavila za porodično nasilje, a u medije je pustila i snimak na kojem se čuje kako je zlostavlja.

Ona je navela kako strahuje za svoj život nakon što je Buntić pušten na slobodu i traži zaštitu.
Policija je kod njega prilikom pretresa pronašla i hrpu oružja - automatske puške, zolje i municiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.