open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS
Odbijena žalba Tužilaštva: Nedeljku Dukiću potvrđeno četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara
Vijeće Vrhovnog suda RS potvrdilo je presudu Nedeljku Dukiću na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića u augustu 2018. godine.
20.07.2021. u 14:19
get url
text

Prvostepenu presudu Dukiću je u novembru prošle godine donio Okružni sud u Banjoj Luci, nakon čega je tužilaštvo uložilo žalbu.

- Odbija se, kao neosnovana, žalba okružnog javnog tužioca iz Banje Luke i potvrđuje presuda Okružnog suda u Banjoj Luci od 17. novembra 2020. godine - potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Dukić je bio optužen da je djelo počinio zajedno sa Banjalučaninom Markom Čolićem (33), koji je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Dukića je optužnica teretila da je, zajedno sa  Čolićem, 26. avgusta 2018. godine pokušao da ubije Кovačevića, koji je pretučen metalnim teleskopskim palicama i teško povrijeđen ispred zgarde u kojoj je živio u Banjoj Luci.

Nedugo nakon napada, za Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica, i on se nakon skoro godinu i po dana bjekstva, sredinom novembra 2019. godine predao istražnim organima u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.