open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Odgođen novi postupak u predmetu Dragičević, krim-tehničar nije u stanju da prati suđenje
Osnovni sud u Banjoj Luci odgodio je početak ponovljenog suđenja kriminalističkim tehničarima PU Banja Luka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, optuženima za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević.
27.03.2023. u 13:39
get url
text

Drugooptuženi Bošnjak nije se pojavio pred sudom zbog zdravstvenih problema, a njegov branilac je dostavio medicinsku dokumentaciju i tvrdi da on nije sposoban da prati suđenje.

Sudija Radmila Medaković je zatražila da se obavi medicinsko vještačenje optuženog i utvrdi opravdanost njegovog odsustva kao i da li je sposoban da učestvuje u nastavku postupka.

Okružni sud Banja Luka ranije je ukinuo oslobađajuću presudu u ovom predmetu i postupak vratio na novo suđenje.

U optužnici se navodi da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje, optuženi uništili predmet koji može poslužiti kao dokaz, odnosno da su bacili u otpad Dragičevićeve bokserice koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka. Ovaj predmet je prvi i posljednji put evidentiran u obdukcionoj sali i nikada nije vještačen, nema ga u službenoj zabilješci iz policijskog KTC centra niti njihovoj fotodokumentaciji.

Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave "Kastel" u Banjoj Luci.

Predmet ubistva Davida Dragičevića je od banjalučkog preuzelo Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.