open-navfaktor-logo
search
Izrečena mjera
Odležao kaznu u Bihaću: Pakistanac protjeran iz BiH zbog dilanja droge
Služba za poslove sa strancima u Bosni i Hercegovini je 5. maja ove godine izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana sa zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u periodu od tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 
06.05.2020. u 13:08
get url
text

Kako je potvrđeno iz Službe za poslove sa strancima, toj osobi je određena i mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar.

- U ranijem periodu pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli su državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Od strane nadležnog suda državljanin Pakistana je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Stav 1. KZFBiH, koju je osoba izdržala u kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću - naveli su iz Službe.

Od strane Službe za poslove sa strancima navedenoj osobi je utvrđen identitet, te se poduzimaju dalje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, poručuju u saopćenju iz Službe za poslove sa strancima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.