open-navfaktor-logo
search
Pripadnik MUP-a RS-a
Odlikovani spasilac Vladimir Vujasinović poginuo u padu sa stijene
Pripadnik MUP-a RS-a Vladimir Vujasinović stradao je jučer prilikom pada sa stijene u mjestu Živinice, općina Skender Vakuf.
28.12.2020. u 12:35
get url
text

Bio je aktivni pripadnik MUP-a i nekadašnji instruktor za obuku specijalnosti, spasilac, osnivač Ronilačkog kluba "Gnjurac", a koji je zbog svojih zasluga u spašavanju ljudi dobio i odlikovanja.

Iz PU Banja Luka je danas kratko saopćeno da su njihovi službenici jučer postupili po prijavi "da se osoba inicijala V. V., prilikom planinarenja, okliznula i pala sa stijene". Od zadobijenih povreda je preminuo, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vladimir Miko Vujasinović je spasio mnoge živote i učestvovao u brojnim spasilačkim akcijama. Iz Ronilačkog kluba "Gnjurac" su na svojoj Facebook stranici danas podijelili objavu:

"Posljednji pozdrav prijatelju, drugu, bratu i osnivaču našeg kluba, Vladimiru Vujasinoviću. Hvala ti za sve što si napravio za nas, ostat ćeš u najljepšem sjećanju. Vidimo se na boljem mjestu. Ovaj dan posvećujemo tebi i ronit ćemo opet, sigurno - navedeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.