open-navfaktor-logo
search
U kafu joj sipala otrov
Okružni sud Banja Luka: Nini Ninković dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva šefice
Banjalučanka Nina Ninković (57) osuđena je danas na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice Slađane T. u decembru prošle godine u Pedagoškom zavodu u Banjoj Luci.
27.07.2023. u 09:36
get url
text

- Pobude iz kojih je počinila djelo su otežavajuća okolnost jer je zbog degradacije na poslu krivila oštećenu i smatrala da ona ne zaslužuje tu poziciji - kazao je predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević.

Optužnica je Ninković teretila da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, u namjeri da ubije Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Teretila se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah "mravocid žoharocid". Sve su snimile kamere koje su postavljene tokom istrage, a snimak je ranije prikazan u sudnici.

Na prethodnom ročištu, Ninković je tokom iznošenja završnih riječi tvrdila da nije imala namjeru da ubije šeficu, čak ni da joj zdravstveno naudi.

Motiv u optužnici nije bio preciziran.

Međutim, na jednom od ranijih ročišta, sudski vještaj psihijatrijske struke Sanja Vukadinović – Stojanović koja je u KPZ Tunjice radila intervju i posmatranje optužene, izjavila je da je motiv degradacija na poslu, odnosno osjećaj da je ostala bez pozicije za koju je smatrala da pripada njenim sposobnostima i kvalifikacijama.

Ninković koja je po struci doktor pedagogije, jedno vrijeme je bila na poziciji v.d. direktora Pedagoškog zavoda, a kasnije i načelnica Odjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, ali je vremenom smijenjena sa tih pozicija i na kraju postavljena za inspektora - prosvjetnog savjetnika.

Odlukom Vlade RS-a na poziciju pomoćnika direktora imenovana je oštećena Slađana T., po zanimanju profesorica geografije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.