open-navfaktor-logo
search
"Merlin 2"
Optuženi za trgovinu drogom i otkidanje nokta policajki
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje su uhapšene u novembru prošle godine u akciji kodnog naziva "Merlin 2" zbog  organizirane proizvodnje i prometa droga.
13.02.2020. u 14:51
get url
text

Optužnica je podignuta protiv Miladina Vidačkovića i njegove supruge Slađane, Pamele Dukić i Rasima Hajdera.

Oni se terete da su u periodu od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Bosanskoj Gradišci neovlašteno prodavali, te radi prodaje kod sebe držali marihuanu.

Miladin Vidačković je optužen da je od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu, te je u više navrata prodavao, a njegova supruga Slađana da je isto to činila kada on nije bio kod kuće.

Miladin Vidačković je optužen i da je je u periodu od početka 2018. godine do sredine novembra 2019. godine, marihuanu u više navrata prodavao Pameli Dukić i Rasimu Hajderu koji su je dalje preprodavali.

Pored toga, Miladin Vidačković, Hajder i Dukić su optuženi i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok se Slađani Vidačković na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a jednoj policajki je nanijela tjelesne povrede kada joj je slomila nokat.

- Nakon što je uhašena, Slađana Vidačković je prilikom sprovođenja od strane policijskih službenika, a u pokušaju da izađe iz vozila, fizičkom snagom za sobom povukla oštećenu S. S., te su obje iz vozila pale na asflatnu podlogu, usljed čega je oštećena S.S. zadobila tjelesne povrede u vidu nagnječine trećeg prsta lijeve šake sa djelimičnim odvajanjem nokta. Dakle, silom spriječila službena lica u vršenju službene radnje, pri čemu su jednom službenom licu nanesene tjelesne povrede - navodi se između ostalog u optužnici.

U akciji kodnog naziva "Merlin 2" uhapšeno je više osoba sa području Banje Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora, ali su neki od njih ubrzo pušteni na slobodu, dok su optužnicom obuhvaćene četiri spomenute osobe.

Tom prilikom uhapšen je i policajac Stefan Sejmanović koji se sumnjičio za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljenu proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno da je odavao službene tajne kriminogenim licima za materijalnu korist.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.