open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
Optužnica za pucnjavu u "Rakija baru": Nakon što ga je pljunuo, u sugrađanina ispalio sedam hitaca iz pištolja
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv Borisa Mitrovića, zvanog Gilmar (1981) zbog pokušaja ubistva Nemanje Gluhakovića kojeg je hicima iz pištolja ranio u obje noge.
08.02.2023. u 11:15
get url
text

Pucnjava se dogodila 3. decembra u "Rakija baru" u Lukavici.

Kako se navodi u optužnici, nakon svađe u tom ugostiteljskom objektu, Mitrović je izašao iz objekta, te taksijem otišao do kuće H. A. nedaleko odatle, a potom se istim taksijem vratio do "Rakija bara".

- U namjeri da liši života G. Nj., sa ulaznih vrata objekta iz vatrenog oružja - pištolja, nepoznate marke ispalio je sedam metaka kalibra 7,65mm kojom prilikom su četiri ispaljena zrna pogodila G. Nj., nanjevši mu povrede u vidu tri prostrijelne rane u predjelu lijeve potkoljenice sa prijelomom kosti lijeve golenjače i prostrijelnu ranu desne nadkoljenice, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu - navedeno je u optužnici.

Sud u Istočnom Sarajevu optužnicu je u cijelosti potvrdilo, te na prijedlog tužioca donio rješenje kojim je optuženom produžio pritvor koji može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine, s tim da će sud vršiti kontrolu opravdanosti daljeg trajanja pritvora svaka dva mjeseca, potvrdilo je Tužilaštvo.

Mitrović je nakon pucnjave tri dana bio u bjekstvu da bi se, u pratnji advokata predao policiji.

Njegova odbrana tokom istrage osporavala je pravnu kvalifikaciju krivičnog djela, te isticala da on nije imao namjeru da ubije Gluhakovića, kao i da je priznao da je ispalio sedam metaka jer ga je oštećeni pljunuo u lice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.