open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo privrede
Osigurano 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT studij
Prema planu upisa, Prirodno-matematički fakultet će upisati 80, a Elektrotehnički fakultet 50 studenata na IT stručni studij
03.07.2019. u 22:55
get url
text

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo rebalansom kantonalnog budžeta osiguralo je 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT stručni studijski program u akademskoj 2019/2020 na Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

S ciljem operacionalizacije dogovora o finansiranju školarina na dvogodišnjem studijskom programu danas je organiziran sastanak predstavnika Ministarstva, BIT Alijanse i IT kompanija, te Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Razgovarano je o modelu podrške i obavezama svih strana u procesu: industrije koja će omogućiti zapošljavanje kadrova, fakulteta koji će izvršiti selekciju i upis, te osigurati kvalitetan nastavni proces, studenata stipendista.

Nakon završetka upisa i utvrđivanja broja upisanih studenata, pristupit će se potpisivanju ugovora i preciziranju obaveza svih aktera procesa.

Prema planu upisa, Prirodno-matematički fakultet će upisati 80, a Elektrotehnički fakultet 50 studenata na IT stručni studij, a svi zainteresirani pozvani su da podnesu prijave za upis do 5. jula, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.