open-navfaktor-logo
search
Nije mu prvi put
Osumnjičen da je pretukao majku: Čapljincu određen jednomjesečni pritvor zbog nasilja u porodici 
Boži Babiću (33) iz Čapljine, osumnjičenom za nasilje u porodici, određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, sapoćeno je danas iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona na čiji je prijedlog Općinski sud u Čapljini donio rješenje o pritvoru.
27.11.2023. u 16:56
get url
text

- Osumnjičenom Boži Babiću se stavlja na teret da je 16. novembra 2023. godine, oko 18.30 sati, u porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, s čim se oštećena nije saglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost - navedeno je u saopćenju.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

- Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora. Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji s Policijskom upravom Čapljina, Policijska stanica Čapljina nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - istaknuto je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.