open-navfaktor-logo
search
Uhapsila ih SIPA
Osumnjičeni u akciji "Grof" bit će predati Tužilaštvu BiH: Organizirali prostituciju u iznajmljenim stanovima
Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da će nakon dovođenja i ispitivanja osumnjičenih, u operativnoj akciji "Grof" koje su na području Doboja i Trnova uhapsili pripadnici SIPA-e, postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, koje će osigurati neometan nastavak istrage koju Tužiteljstvo BiH vodi sa partnerskim policijskim agencijama.
30.12.2020. u 15:12
get url
text

- Dvije osobe, 32-godišnjakinja iz Doboja i 28-godišnjak iz Trnova, pod istragom su i sumnjiče se za ostvarivanje kontakata i organiziranje pružanja seksualnih usluga, za koje su vrbovali državljanke BiH i drugih zemalja - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema prikupljenim dokazima, međunarodno vrbovanje i navođenje na prostituciju najčešće je realizirano u iznamljenim stanovima i hotelima na području Doboja i okolice. Na navedeni način osumnjičeni su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist i vršili iskorištavanje i eksploataciju osoba koje su angažirali za pružanje seksualnih usluga, za novčane iznose koje prethodno dogovore.

- Osumnjičeni se terete za krivično djelo Međunarodno navođenje na prostituciju i krivično djelo Navođenje na prostituciju - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da Tužilaštvo BiH, SIPA i partnerske agencije, nastavljaju intenzivnu istragu u ovom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.