open-navfaktor-logo
search
Putinov kritičar
Otkrili gdje je tijelo Navaljnog, ima modrice
Tijelo Alekseja Navaljnog nalazi se u mrtvačnici u Salehardu. Autopsija do subote nije provedena, javlja Novaya Gazeta.
18.02.2024. u 15:51
get url
text

- Odvezli su ga u mrtvačnicu i stavili dvoje policajaca ispred vrata. Mogli su staviti znak "nešto se čudno ovdje događa". Naravno da su svi htjeli znati to se dogodilo - ispričao je ruski bolničar.

Ispričao je kako su na tijelu Navaljnog otkrivene modrice, ali kako smatra da one nisu od premlaćivanja, batinanja...

- Po onome što sam čuo, povrede su nastale kao posljedica grčeva. Ako se osoba ima jake konvulzije i pokušate je zadržati, modrice se pojave. Kažu da je imao modrice i na prsima, onakve kakve se pojave kod reanimacije. Tako da mislim da su ga pokušali oživjeti i da je umro od srčanog zastoja. Ali niko ne priča o tome kako je došlo do srčanog zastoja - kaže bolničar za kraj za Novayu Gazete.

Najveći ruski Putinov kritičar Navaljni preminuo je u petak u arktičkom zatvoru u kojeg ga je ruski vođa smjestio. Iz zatvora su kratko saopćili kako je Navaljnom pozlilo tokom šetnje i da mu nije bilo spasa.

Dodaju da su pokušali s reanimacijom. Njegovoj majci Ljudmili, koja je s odvjetnikom u subotu stigla ispred zatvora, kratko su poručili da joj je sin preminuo od "sindroma iznenadne smrti". Nisu joj otkrili gdje se nalazi tijelo tad.

Širom Rusije, ali i svijeta, pristaše Navaljnog odaju mu počast. I dok po Evropi nema problema, ruska policija uhapsila je stotine ljudi koji su se drznuli položiti cvijeće u spomen na Navaljnog. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.