open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Ovo su detalji stravičnog zločina od prije devet godina kod Gacka koji je MUP RS-a sada rasvijetlio, uhapšeni otac i sin
Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a i Policijske uprave Trebinje je jučer, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, realizovala akciju kodnog naziva "Kula", usmjerenu na rasvjetljavanje smrti žene, čije je tijelo pronađeno 2017. godine u selu Obješenik kod Gacka.
21.07.2023. u 10:28
get url
text

U okviru ove akcije uhapšeni su D. Z. i S. Z., a kako Faktor saznaje, radi se o ocu i sinu koji se prezivaju Zirojević i koji će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i silovanje danas biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. 

Kako je za Faktor ispričao izvor iz istrage, nestanak žene je prijavljen još 2014. godine, a njeno tijelo je nađeno tek tri godine kasnije.

- Bilo je u toliko lošem stanju da se nije mogao precizno utvrditi uzrok smrti niti se tokom obdukcije moglo precizirati da li je žrtva krivičnog djela - ispričao nam je izvor iz istrage. 

VEZANI TEKST - Uhapšene dvije osobe zbog teškog ubistva i silovanja žene čije je tijelo nađeno 2017. u selu kod Gacka

Međutim, pripadnici UKP-a MUP-a RS-a su ponovo uzeli slučaj i detaljno radili na njemu te utvrdili da postoje indicije da se u konkretnom slučaju radi o ubistvu.

- Utvrđeno je da postoji sumnja da se u vezu sa ovim djelom mogu dovesti otac i sin iz ovog sela kod Gacka. Sumnja se da je žrtva bila u vezi sa ocem, dok je istovremeno živjela sa sinom i još jednom ženom. Motiv se još utvrđuje kao i druge okolnosti ovog krivičnog djela - naveo je naš dobro obaviješteni sagovornik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.