open-navfaktor-logo
search
SDA Mostar
Ovo su vrlo važni izbori za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu
U prepunoj dvorani Centra za kulturu, pred više od 150 ljudi, održan je zajednički centralni skup odbora Gradskog područja Zapad i Jugozapad
27.09.2018. u 10:41
get url
text
SDA Mostar
SDA Mostar

Predstavljeni su kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Govoreno je i o ustrajnom radu i rezultatima kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u prethodnom mandatu te planovima za rad u budućem periodu.       

Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Elvira Dilberović obratila se prisutnima upozorivši da su predstojeći izbori od velike važnosti i porukama da treba birati ljude koji će raditi iskreno za narod i međusobno se podržavati, te da je SDA - snaga naroda.

-  Mi smo na strani pravde! Mi smo na strani istine! Mi smo na strani opstanka! Ovo je vrlo važan period i ovo su vrlo važni izbori za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu! Imamo sposobne i čestite ljude. Možemo izabrati ljude koji će raditi iskreno i sa više merhameta - poručila je Dilberović.         

  

Kandidatkinja za Skupštinu HNK Alisa Hajdarević pozvala je sve građane da izađu na izbore i podrže kandidate SDA na listama te Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kako bi zajednički gradili državu Bosnu i Hercegovinu.

- Želim da naša djeca ostanu ovdje, da se školuju ovdje i ulažu svoje znanje u ove prostore. Ne želim da sposobnost i inteligenciju naše djece dajemo nekim strancima koji će ih iskorištavati u mjeri u kojoj je njima potrebna. Želim da naša djeca sa svojim nenama i dedama pričaju na svom, bosanskom jeziku - dodala je Alisa Hajdarević.   

Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA Šerif Špago istakao je da je ubjedljiva pobjeda na prošlim izborima, sa preko 20.600 osvojenih glasova u HNK, omogućila SDA snagu da kroz paritet u vlasti spriječi negativne pojave i ostvari znatne rezultate u proteklom periodu. 

- Za tri godine rada Vlade uspjeli smo Kanton, koji je praktično bio pred bankrotom, finansijski potpuno stabilizirati, vratiti preko 10 miliona KM dugova, ulagožiti milionske iznose u obnovu škola i objekata zdravstvenih ustanova. Povećali smo izdvajanja za visoko obrazovanje i stipendije. Zakonski smo definisali i potpuno finansirali oblast socijalne zaštite, uključujući Zakon o zaštiti porodice s djecom, te postigli brojne druge rezultate - rekao je Šerif Špago.     

Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar te kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Salem Marić poručio je da je, osim brojnih infrastrukturnih projekata urađenih u cijelom Mostaru, ostvaren niz značajnih rezultata.

- Kadrovi SDA su preko Gradske uprave Mostar, Vlade HNK i viših nivoa vlasti, uspješno stabilizirali Univerzitet “Džemal Bijedić“ i Kantonalnu bolnicu “dr. Safet Mujić“. Urađeno je mnogo po pitanju kulture snaženjem rada Narodnog pozorišta i Centra za kulturu. Urađeni su i pomaci u oblasti sporta -Velež koji je bio u fazi gašenja, sada se bori za povratak u Premier ligu. Sve to je urađeno u vrlo složenim političkim uslovima, bez Gradskog vijeća - dodao je Marić.

Sa skupa je odaslan zajednički zaključak o važnosti izlaska na izbore, podržavanja liste SDA na svim nivoima te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.          

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.