open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Pakistanac uhapšen kod Čajniča zbog pokušaja krijumčarenja 12 migranata u tri taksi vozila
Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, uhapsili su danas državljanina Pakistana, nakon što je otkriven u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.
23.02.2024. u 13:39
get url
text

Migranti su krijumčareni u tri taksi vozila kojima su upravljali državljani BiH, saopćila je Granična policija.

- Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svjedoka, došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i lišen slobode. Državljanin Pakistana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat Tužilaštvu BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju - naveli su iz GPBiH.

Pored toga, dodaju u saopćenju, pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su prije tri dana na području Višegrada spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH protiv kojeg je Tužilaštvu BiH podnesen zvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba. Migranti su krijumčareni u putničkom vozilu audi, bh. nacionalnih oznaka, a nakon saslušanja u svojstvu svjedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.