open-navfaktor-logo
search
Bajramski prijem
Pašalić: Veličina naših zajednica nije u njihovoj brojnosti, već u širini duha kojim je prožeta
Prijem, kojeg je organiziralo Ministarstvo odbrane BiH, upriličen je za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u našoj zemlji,  međunarodnih organizacija, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH
13.08.2019. u 16:01
get url
text

Seda Jusić, zamjenik ministra odbrane, Hadis ef. Pašalić, vojni muftija i Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, bili su domaćini tradicionalnog prijema povodom Kurban-bajrama, koji je u organizaciji Ministarstva odbrane BiH, održan danas u Domu Oružanih snaga BiH.

Prijem je upriličen za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnici ministra odbrane BiH, predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Bosni i Hercegovini, komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Reinhard Trischak, komandantica Štaba NATO-a u Sarajevu brigadni general Marti J. Bissell, generalski kor Oružanih snaga BiH, kao i članovi vojnodiplomatskog kora u BiH i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Jusić je ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja državnih, vjerskih i kulturnih blagdana u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Vojni muftija Hadis ef. Pašalić uputio je riječi dobrodošlice svim prisutnima te muslimanima u MO i OS BiH čestitao Kurban-bajram i istakao značaj Ibrahimovske tradicije, zajedničkih korijena i zajedništva u danima Bajrama.

- Veličina naših zajednica nije nikad bila u njihovoj brojnosti, već u širini duha kojim je prožeta - kazao je.

Bajramski prijem bio je prilika da muslimani u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama podijele radost Kurban-bajrama sa radnim kolegama, predstavnicima vjerskih institucija i prijateljima iz drugih institucija i organizacija, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.