open-navfaktor-logo
search
Postoji interes putnika
Pet evropskih destinacija: Lumiwings za pet dana prodao 1.500 karata za letove iz Tuzle
Grčka aviokompanija Lumiwings od 18. decembra počinje letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT), a za pet dana podato je više od 1.500 karata za pet destinacija, potvrdio je za Faktor direktor MAT-a Dževad Halilčević.
06.12.2023. u 17:09
get url
text
Međunarodni aerodrom Tuzla
Međunarodni aerodrom Tuzla

VEZANI TEKST - Lumiwings 18. decembra počinje letove iz Tuzle, poznate sve destinacije i cijene karata

Podsjećamo, Lumiwings će iz Tuzle letjeti za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

- I aviokompanija i mi smo zadovoljni kako je krenula prodaja, s obzirom na to da je kratak rok za kupovinu karata. Obično se karte prodaju dva-mjeseca unaprijed, a kod nas je prodaja počela 18 dana prije prvog leta - kaže Halilčević.

Podsjećamo, ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencija te je raspisan javni poziv za aviokompanije. Poetka cijena karata iznosi 75, odnosno 78 eura.

- Lumiwings nudi i malo više komfora putnicima u odnosu na niskobudžetne avikompanije. Prtljag do osam kilograma u kabini je besplatan, besplatan je check-in i prilikom online kupovine i na aerodromu, dozvoljeno je unositi manje životinje u avion. Ima više mogućnosti prilikom check-ina i promjene karata - dodaje Halilčević.

Dodajmo da će putnike iz Tuzle prevoziti Boeing 737-700 sa 149 putničkih mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.