open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja migranata
Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje, jučer su uhapsili državljanina Austrije i državljanina Iraka, nakon što su otkriveni u krijumčarenju dvojice stranih državljana iz Libije i Libana.
27.11.2023. u 13:30
get url
text

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom putničkog vozila "BMW", nacionalnih oznaka Austrije.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Istog dana, pripadnici GPBiH iz Bosanske Gradiške uhapsili su trojicu državljana BiH jer su u tri vozila, bh. nacionalnih oznaka krijumčarili 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana.

I o ovome je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška postupali prema njegovim uputama.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.