open-navfaktor-logo
search
Angažovan i helikopter
Planinar nestao na Prenju, u toku potraga
Na području planine Prenj kod Jablanice nestao je planinar iz Istočnog Sarajeva Darko Ilić, rekao je danas predstavnik Uprave civilne zaštite bh. entiteta Republika Srpska Dragan Štark.
17.06.2022. u 17:24
get url
text

Ilić je nestao jučer poslije podne, a Štark kaže da je helikopter EUFOR-a već pretražio teren, ali bez uspjeha, te da se očekuje i učešće Helikopterskog servisa RS-a u nastavku potrage. On je podvukao da su na terenu i pripadnici Gorske službe spasavanja, javlja Srna.

Štark dodaje da je Ilić iskusni planinar, te da je njegov nestanak, nakon što su se rastali na lokalitetu Lupoglav, prijavio izvjesni planinar Emir, nakon što je uočio da Ilić kasni u planinarski dom.

Načelnik Jablanice Damir Šabanović rekao je da su sve nadležne lokalne strukture ove opštine uključene u potragu za Ilićem.

- Potraga je pokrenuta, helikopter EUFOR-a bio je u pretrazi terena oko sat i po, a pripadnici Gorske službe spasavanja trude se koliko mogu da pronađu nestalog Ilića - naveo je Šabanović.

On je potvrdio da se u Jablanicu očekuje i dolazak helikoptera iz RS-a i najavio da će večeras sigurno biti pokrenuta masovna potraga za nestalim planinarom.

- Nadam se da će naša akcija biti uspješna i da ćemo pronaći Ilića živog i zdravog - kaže Šabanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.