open-navfaktor-logo
search
Crna tačka
Počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja
Javno preduzeće Ceste Federacije BiH najavilo je za sutra, 11. januar, početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.
10.01.2021. u 10:05
get url
text

-Nakon što izvodač radova dobije saglasnost na režim preusmjerenja saobraćaja od nadležnog ministarstva, promet kroz tunel će se početi odvijati naizmjenično, jednom trakom, i bit će reguliran svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjerenja prometa javnost će biti pravovremeno informirana. Obzirom na stanje tunela Crnaja i neophodnost radova na njegovoj rekonstrukciji, te posebno imajući na umu sigurnost učesnika u saobraćaju koji se kreću ovom cestovnom dionicom, apeliramo na strpljenje i maksimalno razumijevanje nužnosti radova koji će se izvoditi - saopćeno je iz ovog javnog poduzeća.

Direktor Cesta FBiH, Ljubo Pravdić, kaže da su poduzete sve aktivnosti kako bi ograničenja i poremećaji u odvijanju saobraćaja bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

-Svjesni smo da će zbog radova na rekonstrukciji tunela promet ovom dionicom biti otežan, ali uvjeren sam da nam je svima sigurnost učesnika u saobraćaju najvažnija. Dalje odlaganje početka radova nosi previše sigurnosnih rizika, jer je Crnaja odavno prepoznata kao jedna od crnih tačaka na bh. cestama. Mi ćemo sa svoje strane uraditi sve što je u našoj mogućnosti kako bi radovi što brže i kvalitetnije bili okončani. Posebno smo posvećeni uspostavi režima saobraćaja koji će rezultirati što kraćim zadržavanjem vozila i boljom prohodnosti ove dionice za vrijeme izvođenja radova - ističe Pravdić.

JP Ceste FBiH će redovito, putem svoje web stranice te posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.