open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Podignuta optužnica: Bilčar Milovanovića usmrtio udarcem šarafcigerom u glavu
Osim Bilčara, optužnica je podignuta i protiv Marka Mihajlovića (27) iz Banje Luke, Đorđa Borovčanina (25) iz Bosanske Dubice, te Đorđa Đenadije (21) iz Bosanske Dubice, zbog učestvovanja u tuči prilikom koje je ubijen Milovanović
14.11.2018. u 13:36
get url
text

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog ubistva Bojana Milovanovića iz Bosanske Dubice, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije. 

Osim Bilčara, optužnica je podignuta i protiv njegovog  prijatelja Marka Mihajlovića (27) iz Banje Luke, te Đorđa Borovčanina (25)  i  Đorđa Đenadije (21) iz Bosanske Dubice, prijatelja ubijenog Milovanovića, zbog učestvovanja u tuči prilikom koje je on ubijen. 

Privođenje Bilčara i Mihajlovića    FOTO: B. SPASENIĆ

Dvadesetdevetogodišnji Milovanović ubijen je u tuči više osoba koja se dogodila 18. oktobra oko 3 sata u centru Banje Luke. On je u tuči zadobio više povreda, a koban je bio udarac šarafcigerom u sljepoočnicu, koji mu je nanio Bilčar. 

Preminuo je na mjestu, na lokaciji poznatoj kao "Kupusište" u Banjoj Luci.

Mjesto na kojem je ubijen Milovanović   FOTO: B. SPASENIĆ

Kako se neposredno nakon ovog ubistva moglo čuti od očevidaca, povod je bila svađa u saobraćaju. Prema drugoj verziji, dvije grupe mladića su prethodno ušli u razmirice u jednoj pekari u banjalučkoj ulici Nikole Pašića, a po izlasku uslijedio je verbalni, a zatim i fizički obračun koji je tragično završio.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.