open-navfaktor-logo
search
I zvanično
Podržavaju ga "Trojka", DF, SBB: Čengić obznanio kandidaturu za načelnika Starog Grada
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić zajedno sa grupom Općinskih vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo predstavio je danas svoju kandidaturu za načelnika Općine Stari.
21.08.2023. u 11:30
get url
text

Prijevremeni izbori za načelnika ove općine trebalo bi da se prema Čengićevim riječima raspišu u oktobru.

{$galerijaFotografija}

Čengić smatra da će iz prijevremenih izbora izaći kao pobjednik, kazao je kako će vjerovatno i SDA imati svog kandidata za načelnika Općine Stari Grad dodavši kako ne zna ko su mu protivkandidati.

Objasnio je kako uz njega kod kandidature stoji "Trojka", vijećnici Demokratske fronte, SBB-a i Savez za Stari Grad kao i samostalni vijećnici.

- Predsjedništvo SDP-a je dalo podršku mojoj kandidaturi. Uz mene su SDP, "Trojka", DF, SBB, Savez za Stari Grad i samostalni vijećnici. Naš cilj je da u Općinskom vijeću imamo dovoljno ruku da svojim djelovanjem možemo realizirati sve ono što obećamo građanima u narednih 60-ak dana.

Naš fokus će biti ljudi kako u kampanji tako i poslije. Želimo ići u tri pravca. Želimo dovesti nove projekte za Stari Grad, novi odnos prema ljudima. Ovi koji su u Općini Stari Grad znaju koliko je to važno. Novi odnos prema uposlenicima - rekao je Čengić i dodao:

- Želimo novo vrijeme bez pritisaka, korupcije i kriminala koji su nas doveli u ovu situaciju prijevremenih izbora. Smatram da imam dovoljno političkog iskustva da mogu voditi općinu. Od prvog dana se mogu posvetiti poslu. Neće nam trebati sedmice i mjeseci da se uhodamo.

Mi u Općini Stari Grad imamo potres od maja mjeseca i tako će biti do oktobra. Želimo pripremiti rebalans budžeta kao i budžet za 2024. godinu. Želimo donijeti strategiju razvoja Općine Stari Grad - rekao je Čengić. 

Poručio je kako se neće baviti protivkandidatima. 

- Ne znam ko su, ne zanima nas, vodit ćemo svoju kampanju. Ali želim kazati kako svakog kandidata za načelnika Općine Stari Grad treba uzeti ozbiljno - poručio je Čengić.

Smatra kako bi izbori trebali da se održe 22. oktobra.

 

IMG_20230821_105236.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.