open-navfaktor-logo
search
Traga se za pljačkašima
Pogledajte: U centru Pariza opljačkana luksuzna zlatara Bulgari, šteta više miliona eura
Danas je u luksuznoj zlatari Bulgari, na poznatom Trgu Vendome u Parizu, došlo do oružane pljačke, a šteta se procjenjuje na više miliona eura, doznaje se od policije i državnog odvjetništva.
29.04.2023. u 21:53
get url
text

Prema prvim informacijama, trojica pljačkaša na dva motocikla pojavila su se ispred zlatare oko 13:45, rekao je policijski izvor.

- Dvojica su nosila oružje s dugim cijevima i udarila su zaštitara - dodao je. 

Šteta se još utvrđuje, a procjenjuje se na više miliona eura, rekao je za AFP izvor blizak istrazi. Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama, koje bi se mogle odnositi na pljačku, vide se dva velika crna motocikla parkirana na trotoaru ispred zlatare. Muškarac u crnom, s kacigom na glavi i naoružan, čuva stražu. 

Zatim sva trojica bježe na motociklima, pokazuju snimke. Bulgarijeva zlatara već je bila na meti oružane pljačke u septembru 2021. i tada je šteta bila procijenjena na 10 miliona eura. Tada je policija ranila u nogu jednog od trojice pljačkaša i uhapsila ga. Optužen je i smješten u pritvor. U junu 2022. uhvaćena su i optužena druga dvojica. I oni su u pritvoru dok čekaju presudu. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.